Om atletik

Atletikkens Historie 
Konkurrencer i atletikkens discipliner løb, spring og kast kendes helt tilbage til det antikke Grækenland. Her blev der ved de forskellige Lege, hvor de mest kendte er de Olympiske, kæmpet til gudernes ære i blandt andet længdespring, løb, diskos- og spydkast. I dag dyrkes atletik ikke kun af heltene, men er både en bredde- og eliteidræt, der kan dyrkes af alle, både børn, unge, og ældre.

Hvad er atletik?
Udover at være en konkurrenceidræt, hvor udøverne kæmper i de mange forskelligartede discipliner som sprint, længde, højde- og trespring, kuglestød, spydkast og diskoskast, hækkeløb, mellemdistanceløb og sågar kapgang, er atletik en idrætsgren, der henvender sig til alle, der har lyst til at bruge kroppen og finde ud af, hvad man selv er i stand til. 
Ligeledes er atletikken god som begynder-idræt for de mindste, idet den giver en god basis, ikke alene for andre idrætsgrene, men også som almen motorisk træning. 
Atletik er en idrætsgren, hvor det i høj grad går ud på at måle sig med sig selv, mens også konkurrencen og kampen med og mod kammeraterne er en vigtig del.

Træningen

Træning og trænere
Træningen består ikke kun af træning af disciplinerne, men en stor del består også af mere generel fysisk aktivitet som kondition, styrke, smidighed og koordinationstræning og løbeskole. Og det hele krydres ofte med en god gang boldspil og legeaktiviteter!! 
I klubben er der tilknyttet en håndfuld trænere, der har gennemgået og fortsat deltager i træneruddannelser i DGI og Dansk Atletik Forbund, og alle trænere har selv dyrket atletik i mange år. Vi samarbejder også med ‘gamle’ atleter, der i deres ungdom gjorde det rigtig godt i Hif. Disse veteraner kan bidrage med en masse ekspertise i lige netop deres favoritdiscipliner – en stor hjælp for HIF’s atleter. Under menuen kan du finde en oversigt over samtlige trænere i HIF’s atletikafdeling.

Udstyr og udgifter
At dyrke atletik kræver ikke noget specielt udstyr, blot et par rimelige løbesko samt noget tøj man kan bevæge sig i. 
Nogle atleter vælger efter et stykke tid at investere i specialudstyr i form af f.eks. pigsko. 
Hif har også en klubdragt som man skal benytte ved alle stævner. Denne bestilles med stor rabat gennem klubben. 
Udover kontingent bliver der lidt omkostninger til diverse startgebyrer og transport til stævner.